Short & deep sea transport

In samenwerking met short sea en deep sea rederijen organiseert NSE vanuit de haven van Zeebrugge transporten naar bestemmingen in heel Europa.

Short sea transporten zijn vooral gericht op landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Maar ook Scandinavië is een populaire short sea bestemming. We verzorgen daarbij vooral huif- en containertransport van dranken (alcohol, water en frisdranken) en stukgoed.

Voor de veiligheid van de goederen wordt elke vracht, indien mogelijk, overgeladen in verzegelde containers. Dat gebeurt in de cross docking zone op de terreinen van NSE.

Diepzeerederijen kunnen bij NSE terecht voor het vervoer van alle containertypes die van Amerika, Azië en het Verre Oosten in Zeebrugge aankomen en naar Europese bestemmingen moeten worden gebracht. Ook de omgekeerde beweging (export) is mogelijk.

Het vervoer gebeurt met eigen trekkers en containers of in samenwerking met onderaannemers. We zoeken altijd naar de juiste economische oplossing. 

NSE beschikt over een zodanig groot wagenpark dat we elk type transport aankunnen:

  • Bulk containers
  • Tank containers
  • Trailers met chassis 20DV, 40DV, 40HC en 45HC
  • Gekoelde transporten (met Genset 40’ koelmotor)

Alle logistieke processen worden vanuit onze dispatching gecoördineerd en opgevolgd. Voor een correcte planning, een optimale opvolging en heldere rapportering van alle transporten beschikken we over een eigen geïntegreerd softwarepakket, NaviTrans. Het helpt ons de complexe transportbewegingen in goede banen te leiden.